Watchtower

Opplev møtet mellom naturen og forbrukersamfunnet i et nytt perspektiv!

Watchtower er et unikt «landskapsteater» der publikum selv er utøvere. Verket er laget av Johannes Bellinkx, vil bestå av flere ulike installasjoner plassert langs kyststien som utgjør grensen mellom Øra/Frevar – kommunens deponi og prosessanlegg for energigjenvinning – og Øra naturreservat.

Belgiske Johannes Bellinkx har latt seg fascinere av området, som representerer en eksistensiell utfordring for vår tid: Hvordan skal vi håndtere  stadig økende mengder avfall fra forbrukersamfunnet og samtidig ta vare på naturen?

Tittelen Watchtower er dels inspirert av utkikkstårnene i området. Oversatt til «vakttårn» kan den også leses som en oppfordring til å følge med på det som skjer med naturen rundt oss.

På hvert stoppested langs stien er det en installasjon der besøkende kan innta i en bestemt stilling for å få et helt spesielt perspektiv på omgivelsene, kuratert gjennom kroppens posisjon og et dynamisk lydbilde.

Første post finnes omtrent 60 meter vest for turveien ved «Dishplassen» rasteplass!

Bellinkx er en kunstner som arbeider i grenselandet mellom performance, film, installasjons- og lydkunst. Mange av hans verk utforsker sanseinntrykk ved å koreografere publikums kropper eller blikk. Sammen med lydkunstner Sjoerd Leijten har han skapt bestillingsverket Watchtower, som får premiere i mai 2024.

Kreditering:
Watchtower er kuratert av og produsert av ØIT i samarbeid med SoAP Maastricht
Konsept og idé: Johannes Bellinkx
Lyddesign: Sjoerd Leijten
Kurator-produsent: James Moore

Watchtower er støttet av IN SITU, europeisk plattform for kunstnerisk virksomhet i det offentlige rom, innenfor rammen av prosjektet (UN)COMMON SPACES. Prosjektet er samfinansiert av EUs kulturprogram Kreativt Europa.
Støttet av Østfold fylkeskommune og C-Takt

Foto: Johannes Bellinkx

Denne produksjonen er en del av §112 Fredrikstad. 
§112 Fredrikstad er en ny kunst- og kulturfestival, som over fire måneder skal utforske om vi er gode forfedre. Bakteppet er grunnlovens miljøparagraf, og gjennom kulturopplevelser, samtaler, folkemøter og debatt vil §112 presentere klimaspørsmålene for publikum på en ny måte.

Om arrangementet

TIDSPUNKT

23.05.2024

— 26.09.2024

PLASSERING

Øra/Frevar,

1630

Gamle Fredrikstad

Long: 10.96800

Lat: 59.17758

Hopp rett ned til innholdet