Samtaler om byforståelse vol. 1

Byer blir stadig viktigere og stadig mer komplekse, noe som gjør det stadig vanskeligere å delta i utviklingen av dem. Hvordan snakker vi om byens og byens byggeklosser, uten å begrense diskusjonen?

Østfold Internasjonale Teater i samarbeid med Alexandros Mistriotis inviterer til «Samtaler om byforståelse», en utforskende arrangementserie for alle som er interessert i omgivelsene rundt seg, i Fredrikstad og i stedsutvikling.

Samtaleprogrammet er nært knyttet til Alexandros Mistriotis’ kunstneriske prosjekt The Reception (Fredrikstad-premiere i juni 2024). The Reception og Samtaler om byforståelse deler et mål om å forstå omgivelsene våre bedre, og hvordan vi kan delta i utviklingen av dem.

Urban Literacy vol. 1: Å forstå byen
I dette første arrangementet har vi invitert en mangfoldig gruppe gjester, som vil innlede med korte presentasjoner. Vi legger så opp til en åpen samtale, der alle er velkomne til å bidra. Vi legger vekt på at arrangementene skal være tilgjengelige både for spesialister og ikke-spesialister. Deler av arrangementet vil foregå på engelsk, men med muligheter for oversettelse til og fra norsk.

Resultatene fra dette første arrangementet vil bidra til utformingen av de to påfølgende arrangementene i samtaleserien, som finner sted 20. august og 17. september 2024  – og som snarlig vil bli annonsert.

Medvirkende:
Erling Gunnufsen, byplanlegger, Fredrikstad kommune
Anne-Kristine Kronborg, førsteamanuensis i arkitekturhistoriker, NMBU Institutt for by- og regionplanlegging
Marius Grønning, urbanist, førsteamanuensis ved NMBU
Stine Ferguson, leder for bærekraft, PwC Norge og tidl. sentrumsleder i Fredrikstad 2014-2017
Alexandros Mistriotis, kunstner
James Moore, kurator og produsent, Østfold Internasjonale Teater

Arrangementsted: Rebellhuset, Trosvikstranda 9, Fredrikstad

Arrangør: Østfold Internasjonale Teater

Denne produksjonen er en integrert del av §112 Fredrikstad

§112 Fredrikstad er en ny kunst- og kulturfestival, som over fire måneder skal utforske om vi er gode forfedre. Bakteppet er grunnlovens miljøparagraf, og gjennom kulturopplevelser, samtaler, folkemøter og debatt vil §112 presentere klimaspørsmålene for publikum på en ny måte.

Om arrangementet

TIDSPUNKT

12.03.2024

— 12.03.2024

PLASSERING

Trosvikstranda 9, Fredrikstad, Norge,

1608

Fredrikstad

Long: 10.92981

Lat: 59.21529

Hopp rett ned til innholdet