HUMLEVANDRING I JULI (2 x SØNDAGER)

Humler spiller en avgjørende rolle i naturen og for mennesker. Bli bedre kjent med disse viktige pollinatorene under våre populære humlevandringer hos Månegartneriet.

Gartneriet dyrker med økologiske prinsipper, noe som gjør det til et ideelt sted for humler å trives og pollinere. Bli med en humleekspert på leting etter humler. Humlevandringen starter med litt humleteori, før vi begynner vandringen. Her vil vi forsiktig fange humler med håv, observere og artsbestemme dem, før vi slipper dem ut i det fri igjen. Kanskje vi finner noen andre kule insekter og? Vandringene vil variere utover i humlesesongen. I mai vil de by på humledronninger, i juni kryr det av nye, spreke arbeidere, mens i august finner vi både nye dronninger, slitne arbeidere og noen hanner med gule barter.

HVORFOR ER HUMLER SÅ VIKTIGE OG HVORFOR ER DE TRUET?
Mange av matplantene vi spiser er avhengig av humlers pollinering, og vi vil være dårlig stilt dersom humlene skulle forsvinne. I dag er flere humlearter utrydningstruet på grunn av at vi mennesker har endret landskapet og levestedene deres. Vi har et ansvar for å ta vare på humlene. De trenger mat og et hjem, gjerne i form av en humlekasse eller et musebol. Dette vil vi også si noe om under humlevandringene. NB værforbehold! Ved dårlig vær kan humlevandringen utsettes til en annen dag. PRAKTISK INFO: Passer for alle aldersgrupper. Arrangementet er gratis og krever ingen påmelding.

Arrangør er La Humla Suse i samarbeid med Månegartneriet. Vandringene er sponset av Miljødirektoratet. Nødvendig utstyr stilles til disposisjon av La Humla Suse.

Denne produksjonen er en del av §112 Fredrikstad. 
§112 Fredrikstad er en ny kunst- og kulturfestival, som over fire måneder skal utforske om vi er gode forfedre. Bakteppet er grunnlovens miljøparagraf, og gjennom kulturopplevelser, samtaler, folkemøter og debatt vil §112 presentere klimaspørsmålene for publikum på en ny måte.

Om arrangementet

TIDSPUNKT

07.07.2024

— 07.07.2024

13:00

PLASSERING

Klokkerstuveien 10A,

1630

Gamle Fredrikstad

Long: 10.97056

Lat: 59.19536

Hopp rett ned til innholdet