Gert Nygårdshaug – Økokrim

Med Mengele Zoo og Mino-serien skapte Nygårdshaug de ultimate øko-romanene. Hvor langt kan vi gå for å redde kloden? Hvordan skrive skjønnlitterært om politikk og klima? Og hva skjer når dystopien er i ferd med å bli virkelig?

Vi dykker ned i Mino-serien og forfatterskapet til en av Norges mest originale stemmer.

Nygårdhaug har også en flunkende ny bok med seg om urmaker Melkior Mussende. Møt han i samtale med dramatiker og politiker, Silje Louise Waters.

KlimaVår
Fredrikstad bibliotek setter klima og miljø på dagsorden i vårens program. Vi skal oppdage «Det ville Norge» med journalist Ole Mathismoen (8. februar), skjønnlitteratur og klimasak blir fokus når Gert Nygårdshaug oppsummerer Mino-serien (21. mars), og Hilde Restad tar pulsen på det politiske klimaet i USA, et halvt år før presidentvalget (18. april).

§112 Fredrikstad
Dette arrangementet er en «tjuvstart» på §112 Fredrikstad. §112 Fredrikstad er en ny kunst- og kulturfestival, som over fire måneder skal utforske om vi er gode forfedre. Bakteppet er grunnlovens miljøparagraf, og gjennom kulturopplevelser, samtaler, folkemøter og debatt vil §112 presentere klimaspørsmålene for publikum på en ny måte.

 

Om arrangementet

TIDSPUNKT

21.03.2024

— 21.03.2024

PLASSERING

J.N Jacobsensgate 1,

1606

Fredrikstad

Long: 10.94209

Lat: 59.20604

Hopp rett ned til innholdet