Det Siste Værste
Det Siste Værste

Det siste Værste (Motorpsycho og De Utvalgte)

På grunnen til Fredrikstads gamle hjørnesteinsbedrift ønsker vi velkommen til en uforglemmelig augustkveld med over 100 lokale aktører og to av de mest respekterte gruppene i scenekunst- og musikk-Norge. Mellom stengte maskinhaller og heisekraner, vil fortidens ekko møte morgendagen visjoner i en storstilt redningsaksjon under Paragraf 112 Fredrikstad. En hyllest til fellesskapet, motet og mysteriet som binder oss sammen.

Medvirkende:

Motorpsycho har gjennom mer enn 30 år som band etablert seg som grensesprengende, ambisiøse og eksperimentelle. De har søkt stadig nye veier og sjangre og har opparbeidet seg en solid fanskare både i Norge og i utlandet. Bandet har også høstet en rekke utmerkelser.

De Utvalgte er har gjennom en årrekke vært et av Norges fremste scenekunstkompani. De arbeider tverrestetisk gjennom video, tekst, lyd og musikk og har mottatt mangeårig statlig kunstnerstøtte og fire Hedda-priser og for sitt særegne og mangefasetterte uttrykk.

Kristin Ryg Helgebostad er danser og koreograf utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med bachelor i moderne og samtidsdans og master i koreografi.

Produsert av Østfold Internasjonale Teater og De Utvalgte med støtte av Norsk kulturråd og Fredrikstad Kommune.

Arrangementet er en del av §112 Fredrikstad som er en ny kunst- og kulturfestival, som over fire måneder skal utforske om vi er gode forfedre. Bakteppet er grunnlovens miljøparagraf, og gjennom kulturopplevelser, samtaler, folkemøter og debatt vil §112 presentere klimaspørsmålene for publikum på en ny måte.

Om arrangementet

TIDSPUNKT

24.08.2024

— 24.08.2024

21:00

— 22:45

PLASSERING

Gamle Fredrikstad Mekaniske Verksted,

1671

Kråkerøy

Long: 10.92060

Lat: 59.21114

Hopp rett ned til innholdet