Bilens siste sukk: Butikkdød eller byliv?

Skal vi jobbe for et sentrum som er nærmest fri for biltrafikk? Eller vil det kvele handelen og skape butikkdød i Fredrikstad sentrum? Dette er tema for høstens første folkemøte.

Fredrikstad kommune har jobbet med ny gatebruksplan siden november 2021. Før sommeren ble planen sluppet – og denne høsten kommer den trolig til politisk behandling.

I planen tar kommunen til orde for å strupe biltrafikken ytterligere i sentrumsområdene:

I planprogrammet for gatenett- og gatebruksplanen ligger det høye ambisjoner om et bysentrum med bedre rammer for myke trafikanter og kollektivreisende. Byliv, gående, syklende og kollektivreisende skal få mer og bedre spillerom, når bilen får en mer underordnet rolle.

Flere gater for foreslått som miljøgater – og andre blir enveiskjørte.

Vi spør: Skal vi ha et sentrum der vi lenger enda mer til rette for myke trafikanter, eller vil dette skremme enda flere fra å handle i sentrum? Hva vil skje med byen vår nå bilen kikke lenger blir å finne i gatebildet?

Les forslag til gatebruksplanen her.

Disse kommer:

Navn på deltakere kommer snart.

Dette arrangementet er en del av Paragraf 112 – en ny kunst- og kulturfestival, som over fire måneder skal utforske om vi er gode forfedre. Bakteppet er grunnlovens miljøparagraf, og gjennom kulturopplevelser, samtaler, folkemøter og debatt vil §112 presentere klimaspørsmålene for publikum på en ny måte.

Om arrangementet

TIDSPUNKT

10.09.2024

— 10.09.2024

19:00

PLASSERING

Storgata 11,

1607

Fredrikstad

Long: 10.93602

Lat: 59.21227

Hopp rett ned til innholdet