Åpning §112 Fredrikstad på Gansrød

Velkommen til åpningen av §112 Fredrikstad på vakre Gansrød!

23. mai klokken 14.00 inviterer vi politikere, samarbeidspartnere, kunstnere, presse og alle interesserte til en ettermiddag på Gansrød ute i et av Fredrikstads mest unike naturområder. Her møter industrisamfunnet et vernet våtmarksområde, og setter §112s hovedspørsmål på spissen: hvordan tar vi vare på naturen for ettertiden, hva slags forfedre er vi – og kan kunst og kultur bidra til en bedre verden?

I tillegg til den offisielle åpning av §112 har også landskapsteateret «Watchtower» premiere samme dag. Verket består av flere ulike installasjoner plassert langs kyststien som utgjør grensen mellom Frevar og Øra naturreservat. Vandringen representerer en eksistensiell utfordring for vår tid: Hvordan skal vi håndtere stadig økende mengder avfall fra forbrukersamfunnet og samtidig ta vare på naturen?

Vi gir deg kunnskap, kultur og en god matbit ute på Gansrød denne ettermiddagen.

Program:

Velkommen!  Ved Ingar Guttormsen (prosjektleder) og Thomas Østgaard (kunstnerisk leder) 

Naturveileder og ornitolog Bjørn Frostad og Heidi Yvonne Roos, markedsansvarlig ved Frevar FK forteller om naturen og livet på Gansrød – og om hvordan Frevar jobber med gjenvinning.  

Johannes Bellinkx, kunstner og produsent av verket "Watchtower": hvordan ta inn stedet vi står på nå? 

Det norske Blåseensemblet  med “Sanntidsgruppen” – en kammergruppe som tar innover seg lyder og stemninger i øyeblikket. 

Lovise Tokle Rannekleiv fra sentralstyret i Natur og Ungdom  

Tage Pettersen, stortingsrepresentant for Østfold og første nestleder i Familie- og kulturkomitéen på Stortinget

Varaordfører i Fredrikstad, Bjørnar Laabak, åpner §112 Fredrikstad

Suppe, brød og hyggelig samvær til alle fremmøtte utover ettermiddagen. 

​​​​​

Praktisk informasjon:

Værforbehold:
Nei. Vi kjører arrangementet uansett vær. Kle deg etter det naturen byr på! Ta gjerne med en flaske vann, det blir varmt. Det er ikke sitteplasser/stoler, så ta gjerne med deg sitteunderlag eller campingstol om du ikke vil sitte rett på gresset.

Buss:
Ta buss 113 og 123, mot Torsnes, og gå av på holdeplass Oldenborgila. Derfra er det 1 kilometer gang til rasteplass «Dishplassen» (ca. 15 min å gå ifølge Google maps). Her er lenke til gangvei fra Oldenborgila til Dishplassen: https://maps.app.goo.gl/w2AQp2BosSro2EUi8

Bil og parkering:
Om du har bevegelses/funksjonsutfordringer er det noen få plasser helt nærme rasteplassen. Det vil stå en velkomstperson som veileder deg for hvor du skal parkere ved innkjøringen til Dishplassen. Lenke til Dishplassen på Google maps:  https://maps.app.goo.gl/etemnrLuhWCuQ8636 Vi har også noen sitteplasser om du trenger dette.
For alle andre ønsker vi at du parkerer et lite stykke unna, ved «modellflyplassen». Velkomstpersonen vil peke deg i riktig retning, og så er det cirka 10 minutters gange derfra til Dishplassen – med en merket løype. Lenke til «modellflybanen»-parkering på Google maps: https://maps.app.goo.gl/F9PqtwZ4utq36G9Z8

 

——————————————————————————————————————–

Les mer om §112 Fredrikstad her: https://paragraf112.no/ 

 

Om arrangementet

TIDSPUNKT

23.05.2024

— 23.05.2024

PLASSERING

5XQP+VV, 1630 Gamle Fredrikstad,

1630

Gamle Fredrikstad

Long: 10.98719

Lat: 59.18965

Hopp rett ned til innholdet